Teknikforum hos Billerud Korsnäs Karlsborg


Den 20 september genomförde Adopticum och IUC Norr i projektet OMIN ett lyckat och uppskattat teknikforum vid Karlsborgs pappersbruk.
Det skedde tillsammans med Billerud Korsnäs Karlsborg samt inbjudna teknikföretagen; Ductus PreEye, Optimation, MBV Systems, Damill, CorrVision, Datapolarna samt Swerea Mefos.  

OMIN (optisk mätteknik för ett Innovativt näringsliv) är ett strukturfondsprojekt med målet att tillsammans med små och medelstora företag i Norrbotten och Västerbotten utveckla innovativa produkter och tjänster baserat på optisk mätteknik. Projektet drivs av stiftelsen Adopticum, med stöd av IUC (industriellt utvecklingscentrum norr).

Billerud Korsnäs Karlsborg, tillsammans med övrig basindustri i regionen, står inför en rad utmaningar för att fortsätta vara konkurrenskraftiga på en global marknad.
Införandet av ny teknik, digitalisering och användandet av t.ex. optisk mätteknik är en väg för att förbättra och effektivisera i process- och produktionsflödet.

Under dagens teknikforum deltog berörd personal från Karlsborg som berättade och visade var i produktionen de vill se förbättringar och effektiviseringar. De deltagande teknikföretagen bidrog till samtal, med konkreta råd, tips och idéer.  

Genomfört idégenererande teknikforum var en möjlighet för Billerud Korsnäs Karlsborg att på ett informellt sätt möta och inleda dialog med företag som har kompetens och erfarenhet inom optisk mätteknik. För de deltagande teknikföretagen var dagen en bra chans att träffa berörda chefer och personal vid Karlsborg.

Under dagens identifierades ett antal applikationsområden att jobba vidare med. Via optisk mätteknik finna potentiella lösningar för ett antal av de utpekade förbättringsområdena.

Teknikforumet hos Billerud Korsnäs Karlsborg är den första i ett antal tilltänkta liknande dagar hos övriga basindustriföretag under 2017 och 2018.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter