Anmäl dig till kreativ workshop i Luleå 22 november

Innovativa språng mot tillväxt 

Ny digital, teknik är det som driver merparten av all utveckling i vår digitaliserade värld. Ett av de mest spännande teknikområdena idag är optisk mätteknik – som bland annat möjliggör förarlösa fordon men framförallt skapar effektiviseringsvinster.

Varje vecka lanseras ny teknik som öppnar upp för nya lösningar. Under den här dagen ska två till synes väsensskilda branscher – vårdsektorn och processindustrin – utforska gemensamma beröringspunkter och behov, och skapa effektiva lösningar alla har nytta av. 

Potentialen inom optisk är i princip obegränsad – vi befinner oss fortfarande i början av den här utvecklingen. Det är faktiskt enbart fantasin som sätter gränser.
Tyvärr har ju vår fantasi en del gränser – så för att sudda ut dem och hitta nya kreativa lösningar anordnar Adopticum/OMIN en kreativ workshop med särskilt fokus på optisk mätteknik.

Vi kommer att inspirera med demonstrationer av den absolut senaste tekniken – som finns på plats – lyssna till goda exempel och därefter skapa nya produkter, processer och tjänster inom området.

Små och medelstora företag kan sedan direkt söka stöd för sina lösningar hos strukturfondsprojektet OMIN (Optisk Mätteknik för ett Innovativt Näringsliv). Här är vägen mellan idé och förverkligande kort.

Häng med – till framkanten av digital teknik – och var med och skapa en liten del av framtiden.

INFORMATION

VAD: 
Kreativ workshop med fokus på optisk mätteknik

VAR & NÄR:
LULEÅ: Vineyard event & konferens, Björsbyn (karta)
Onsdag 22 november klockan 09:00-17:00
Registrering från 08:30

HUR:
Kreativ workshop, inspirationsföreläsningar, showroom med framtidens teknik

VEM:
Kravställare och problemlösare inom offentliga organisationer likväl som näringslivet.
Arrangemanget är givetvis kostnadsfritt.
Lunch och fika ingår. Föranmälan krävs.

UPPDRAGET
Optisk mätteknik handlar om att göra saker tydligare och därmed enklare. Om att ta teknik till hjälp för att kunna vara mer exakt, bli mer effektiv och på så sätt höja kvalitet och konkurrenskraft.

Denna dag ligger fokus på att hitta gemensamma utmaningar och lösningar för processindustrin och vårdsektorn med hjälp av den senaste spjutspetsteknologin inom optisk mätteknik.

En annan grundbult i OMIN-projektet är jämställdhet, specifikt att få fler kvinnor involverade i teknikutvecklingen – för att nå nå fler målgrupper och skapa bättre lösningar. Målet är framgångsrik och normbrytande innovation.
 


KONTAKT & INFO

Maria Strand
maria.strand@adopticum.se
070-681 57 01

Kenth Johansson
kenth.johansson@adopticum.se 
0910-288 261

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter