Hos oss på Adopticum får du möjligheten att arbeta i spännande projekt som skapar verklig förändring hos regionens företag. Du gör det tillsammans med kompetenta, kreativa och framför allt trevliga och stöttande kollegor.
 
Dina kollegor är kvinnor och män som vill göra skillnad och bidra till tillväxt genom att ta fram system baserat på optisk sensorteknik.


Dessutom kommer du att arbeta i en verksamhet som blev nominerad till Svenska Jämställdhetspriset 2022!

Adopticum har som mål att främja området optisk mätteknik i norra Sverige, det gör vi både genom kommersiella projekt och innovationsprojekt.
 
Innovationsprojekt kan vara ett projekt där vi kan erbjuda mikro, små och medelstora företag kostnadsfria timmar för att testa sina projektidéer och hjälpa dem att ta de första stegen mot nya innovativa produkter, tjänster eller processförbättringar.
 
I alla våra projekt kan vi bistå företagen från idégenerering till färdig lösning.

Vi söker dig!

Är du en kreativ person som vill omsätta dina tekniska kunskaper till lösningar som ger konkurrenskraft och tillväxt i norra Sverige, då har du kommit rätt!

Det allra viktigaste för oss är att du älskar teknik och drivs av att omsätta kreativa idéer till verkliga tillämpningar som gör nytta hos företag. Vi tror att du har studerat en teknisk inriktning vid högskola eller universitet, men det är inte ett krav.
 
En stor del av Adopticums arbete är att bedriva förstudieprojekt som hjälper företag att förstå om det är möjligt att utveckla en lösning, I nästa steg tar vi fram prototyper av system som innehåller optisk mätteknik. För att trivas hos oss måste du vara intresserad av både mjukvaruutveckling och att knåpa med hårdvara.
 
Du kanske har erfarenhet från en roll där du jobbat med optisk sensorteknik och optik? Den hårvara vi nyttjar är exempelvis 2D/3D LiDAR, 3D-skannrar, IR-sensorer och kameror med maskininlärning med mera.

Eller så har du ett stort intresse för denna typ av teknik och gärna bygger upp din kunskap inom området genom att identifiera sensorer till specifika tillämpningar. Hos oss kommer du att ingå i projektgrupper där du ansvarar för att ta fram en prototyp som innefattar både hårdvara och mjukvara. Givetvis med stöd från kollegor med liknande kompetens.
 
Vi nyttjar exempelvis Python, C/C++, C# och .NET. Vi ser att vårt team skulle stärkas av erfarenhet från computer vision, machine learning/deep learning, data science, 3D-data eller utveckling av mjukvarulösningar genom hela kedjan från idé till färdig produkt eller tjänst. Vi är fullt medvetna om att det finns få personer som har allt detta på sitt CV så låt oss veta vad du kan!

Personliga egenskaper som vi värdesätter är prestigelöshet, engagemang och ansvarskännande. Du bör också vara öppen för att lära dig ny teknik och nyfiken på hur dina kunskaper kan användas för att lösa problem inom andra branscher än de du har erfarenhet från.
 
Adopticum har ett agilt arbetssätt som vi nyttjar i våra innovationsprojekt i syfte att tillvarata den kunskap vi bygger under projektets gång.

Ditt arbete hos oss:
Ditt arbete kommer vara varierande och omfatta alla delar i processen med att utveckla prototyper, från idé till färdig lösning. Du kommer att arbeta med såväl val och konfiguration av hårdvara såväl som mjukvaruutveckling.

Vi tror att du kommer trivas hos oss om du är intresserad av att arbeta i alla delar av utvecklingsprocessen. Först att tillsammans med kund sätta upp kravställning och därefter söka information runt sensorer, övriga hårdvara och mjukvara för att ta fram förslag på hur ett optiskt mätsystem kan utformas från ett hårdvaru- och mjukvaruperspektiv utifrån kundens behov. Därefter realisera förslaget genom att utveckla en prototyp som ger mätresultat.
Vi arbetar med kunder i både långa och korta projekt, allt i syfte att öka andelen företag som äger och säljer lösningar baserade på optisk mätteknik. Huvuddelen av våra projekt är korta och du måste vara tillfreds med att i första hand bedriva förstudier och utveckla just prototyper, men vi jobbar också med kunder i lite längre projekt. 

Vi på Adopticum är övertygande om att vi med hjälp av vårt tekniska kunnande har möjligheter att bidra till en miljömässig hållbarhet genom de projekt vi engagerar oss i. Adopticum är också engagerade i frågor som rör jämställdhet och likabehandling.
 

Information om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare. Hos oss är du inte en utbytbar del i ett stort maskineri utan en värdefull medarbetare med en central roll i vår verksamhet och de projekt vi driver. Du kommer arbeta under stort eget ansvar i rollen som specialist inom ditt område.

Arbetet är omväxlande. Vissa dagar befinner du dig i en konsultroll och nästa dag spånar vi innovationsprojekt.  Det finns utrymme för att dina idéer ligger till grund för vilka samarbeten vi söker och vilka projekt vi realiserar.

Tjänsten innefattar resor över hela Västerbotten och Norrbotten.
 

Kort om oss

Vår verksamhet är centrerad kring tillämpningen av beröringsfri mätteknik och optisk sensorteknik, ett av Europas hetaste teknikområden. I områdets framkant finns potential för ökad konkurrenskraft, nya produkter och nya tjänsteerbjudanden. Just detta är Adopticums uppdrag; att bidra till stärkt konkurrenskraft i det norrländska näringslivet för tillväxt i regionen.

Det gör vi genom att driva innovations- och
 produktutvecklingsprojekt, sprida kunskap och bidra med vår kompetens till nytta för företag i hela norra Sverige. Adopticum driver projekt inom alla sektorer där vår kompetens kan ge upphov till innovativa lösningar.

Adopticum är en liten organisation präglad av entreprenörskap och nybyggaranda. Vi är fast beslutna om att spela roll och bidra till ett starkt näringsliv i regionen.


Ansök här

Fyll i uppgifterna nedan eller maila CV och personligt brev till kenth.johansson@adopticum.se. Hoppas vi ses!

Fält med * är krav. Övriga är valfria.

  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (max 50 MB)