JOBBA PÅ ADOPTICUM

Hos Adopticum får du möjlighet att arbeta i spännande projekt med den senaste tekniken tillsammans med kompetenta, kreativa och framför allt trevliga och stöttande kollegor.

Dina kollegor blir kvinnor och män som vill göra skillnad och bidra till tillväxt genom att ta fram system baserat på optisk sensorteknik.

Dessutom kommer du att arbeta i en verksamhet som blivit nominerad till Svenska Jämställdhetspriset 2022!

 

Vi söker dig!

Vi arbetar med att ta fram lösningar baserade på optisk mätteknik. Är du en kreativ person som vill omsätta dina tekniska kunskaper till lösningar som ger konkurrenskraft och tillväxt i norra Sverige, då har du kommit rätt!

Det allra viktigaste för oss är att du har en teknisk inriktning och trivs med att omsätta teknologi till tillämpningar och nytta hos företag. Vi tror att du har studerat en teknisk inriktning vid högskola eller universitet.

Låt oss veta vilka tekniska kompetenser du har! Har du erfarenhet och kunskap inom ett eller ett par av områden som beskrivs nedan så kompletterar du oss andra på ett utmärkt sätt.

Till exempel är kunskaper och erfarenhet inom mjukvaruutveckling välkommet. Du kanske har erfarenhet från att arbeta med programmeringsspråken C, C++ C# och .NET? Eller är du vass på Python?

Eller du kanske har erfarenhet från att designa optiska system, från val av sensorteknik och optik till mjukvaruutveckling?

Vårt team skulle stärkas av erfarenhet bland annat från computer vision, machine learning/deep learning, data science, 3D-data eller utveckling av mjukvarulösningar genom hela kedjan från idé till färdig produkt eller tjänst. Vi är fullt medvetna om att det finns få personer som har allt detta på sitt CV så låt oss veta vad du kan!

Personliga egenskaper som vi värdesätter är prestigelöshet, engagemang och ansvarskännande. Du bör också vara nyfiken på hur dina kunskaper kan användas för att lösa problem inom andra branscher än du har erfarenhet från.

Ditt arbete hos oss:
Ditt arbete kommer vara varierande och omfattar alla delar i utvecklingsprocessen, från idé till färdig lösning. Dina arbetsuppgifter blir att arbeta i alla steg med framtagning av ett system, såväl som mjukvaruutveckling.

Därför tror vi att du kommer att trivas hos oss om du är intresserad av att arbeta i allt från tidiga skeden med kravställning, informationssökning och att ta fram olika förslag på hur ett optiskt mätsystem kan utformas från ett hårdvaru- och mjukvaruperspektiv, till ett senare skede när fokus ligger på att realisera en prototyp. 

Eftersom vi arbetar med kunder i både långa och korta projekt, allt i syfte att öka andelen företag som äger och säljer lösningar baserade på optisk mätteknik behöver du trivas i att arbeta både i både långa och korta uppdrag. 

Vi på Adopticum är övertygande om att vi med hjälp av vårt tekniska kunnande har möjligheter att bidra till en miljömässig hållbarhet genom de projekt vi engagerar oss i.
 

Information om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare. Hos oss är du inte en utbytbar del i ett stort maskineri utan en värdefull medarbetare med en central roll i vår verksamhet och de projekt vi driver. Du kommer arbeta under stort eget ansvar i rollen som specialist inom ditt område.

Arbetet är omväxlande. Vissa dagar befinner du dig i en konsultroll och nästa dag spånar vi innovationsprojekt.  Det finns utrymme för att dina idéer ligger till grund för vilka samarbeten vi söker och vilka projekt vi realiserar.

Vi tror att det är en fördel om vi kan träffas på riktigt några dagar i veckan, men har inget direkt krav på att du bor i Skellefteå med omnejd. Tjänsten innefattar resor över hela Västerbotten och Norrbotten.
 

Kort om oss

Vår verksamhet är centrerad kring tillämpningen av beröringsfri mätteknik och optisk sensorteknik, ett av Europas hetaste teknikområden. I områdets framkant finns potential för ökad konkurrenskraft, nya produkter och nya tjänsteerbjudanden. Just detta är Adopticums uppdrag; att bidra till stärkt konkurrenskraft i det norrländska näringslivet för tillväxt i regionen.

Det gör vi genom att driva innovations- & produktutvecklingsprojekt, sprida kunskap och bidra med vår kompetens till nytta för företag i hela norra Sverige. Adopticum driver projekt inom alla sektorer där vår kompetens kan ge upphov till innovativa lösningar.

Adopticum är en liten organisation präglad av entreprenörskap och nybyggaranda. Vi är fast beslutna om att spela roll och bidra till ett starkt näringsliv i regionen.


Ansök här

Fyll i uppgifterna nedan eller maila CV och personligt brev till kenth.johansson@adopticum.se. Hoppas vi ses!

Fält med * är krav. Övriga är valfria.

  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (Endast Word,RTF,PDF)
    (max 50 MB)
  • (max 50 MB)