Kens Allmek

Igår träffade vi Ken Långdahl som driver Kens Allmek i Arjeplog som vi bedriver ett förstudieprojekt tillsammans inom ramen för OPTIK.
 
Kens Allmek är ett väldigt innovativt företag som förutom skoterdemontering också arbetar på uppdrag av ägare av vindkraftverk i syfte att genomföra underhåll och reparationer. De arbetar framförallt med den interna miljön i vindkraftverken, det är en väldigt komplex miljö som ser olika ut från vindkraftverket till vindkraftverk. 
 
Arbetet inkluderar olika former av problemlösning och innebär framtagning av delar till befintliga vindkraftverk. En stor utmaning för dem är att fånga alla delar i den komplexa miljön för att kunna ta fram de delar som behövs för underhåll eller reparation. I dagsläget gör de manuella mätningar på plats för att fånga hela miljön för att sedan utifrån dessa kunna rita upp de delar som behövs i CAD för produktion och installation.
 
"I syfte att underlätta detta arbete skulle vi ha stor nytta av en lösning som innebär att vi kan skanna in den miljö som delarna ska monteras i och extrahera måtten utifrån dessa scanningar. Kraven på precisionen av mätningarna är höga då det ofta är väldigt trånga utrymmen som delarna ska monteras i. 
 
Genom att kunna skanna in miljön skulle vi kunna importera måtten till vårt CAD-system och skapa en digital miljö där vi lättare kan se och förstå hur den nya delen ska utformas för att passa in bland övriga installationer."
- Ken
 
Lösningen skulle bidra till att förbättra underhåll och reparation av vindkraftverk och bidra till färre och kortare stillestånd.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter